Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Ulkoporealtaan huolto-ohjeet

Helpot vinkit ulkoporealtaan hoitoon

Näillä yksinkertaisilla vinkeillä pääset pitkälle porealtaan hoidossa:

  • Pese altaan ulkoreunat säännöllisesti ja käytä klooria jokaisen käytön jälkeen
  • Huolehdi kannen puhtaudesta
  • Puhdista ja vaihda porealtaan suodattimet tarpeeksi usein
  • Vaihda altaan vesi 3-4 kertaa vuodessa
  • Kylve puhtaana, ilman saippuaa

Laadukkaan porealtaan käyttöikä on pitkä, jos allasta ylläpitää ja huoltaa säännöllisesti. Hoitamattomassa lämpimässä vedessä on paljon enemmän bakteereja kuin kylmässä vedessä. Ulkoporealtaan oikeanlainen hoito takaa rentouttavia kylpyhetkiä useiden vuosien ajaksi ja sen avulla pidät bakteerit poissa altaasta. Porealtaan huoltaminen ei vie paljoa aikaa tai vaivaa. Hyvin hoidettu allas on turvallinen käyttää ja se kestää jopa kymmeniä vuosia. Alta löydät ohjeita ulkoporealtaan huoltoon ja ylläpitoon.

Oletko hankkimassa ulkoporeallasta? Kannattaa lukea artikkelimme: Poreallas ulkokäyttöön, ja napata vinkit talteen.

Ulkoporealtaan hoito, huolto ja ylläpito

Ulkoporealtaan hoito on melko vaivatonta. Suosittelemme tutustumaan hyvin porealtaan valmistajan hoito-ohjeisiin. Useimmat valmistajat suosittelevat altaan kloorausta. Poreallas olisi hyvä desinfioida kloorilla jokaisen käyttökerran jälkeen. Klooria laitetaan noin ruokalusikallinen, jonka jälkeen altaan kansi olisi hyvä jättää auki vähintään 15 minuutiksi. Veden pH-arvo pitää myös tarkistaa säännöllisesti, jotta kloori vaikuttaa vedessä. Altaan suodatin irrotetaan ja puhdistetaan kerran kuukaudessa. Vesi pitää vaihtaa 2-4 kertaa vuodessa mikäli allasta käytetään viikoittain.

Lisäksi lämpökansi on hyvä pitää kiinni aina silloin kun allasta ei käytetä, jotta vesi ei likaannu. Kylpyyn olisi hyvä mennä aina puhtaana suihkun kautta, ilman saippuaa. Näin vesi pysyy puhtaana mahdollisimman pitkään. Hierontasuuttimet pitää jättää auki-asentoon kylpemisen lopuksi. Näillä yksinkertaisilla huolto-ohjeilla poreallas säilyy hyvänä monia vuosia.

Otsonaattori auttaa veden puhdistuksessa

Laadukkaissa ja hyvin varustelluissa porealtaissa on otsonaattori perussuodattimen lisäksi. Otsonaattori helpottaa veden puhdistusta ja vähentää käyttäjän hoitovaivaa. Se desinfioi altaan hapettamalla bakteereja. Otsonaattori vaikuttaa vain veden puhdistuskiertoon eikä se tapa bakteereita muualla vedessä. Tämä vuoksi suositettelemme, että myös klooria käytetään porealtaan puhdistuksessa, vaikka siinä olisi otsonaattori.

mies kaataa porealtaan huoltoa varten jauhetta

Ulkoporealtaan veden vaihto

Porealtaan vesi likaantuu ulkoilmasta sekä ihmisistä tulevasta liasta. Suosittelemme, että vesi vaihdetaan noin 3-4 vuodessa, jos allas on aktiivisessa käytössä. Veden vaihto on edullista, sillä siinä kuluu vain 1-2 kuutiota vettä. Veden vaihdon jälkeen allas on valmis kylpykäyttöön noin vuorokaudessa, kun lämpötila on noussut sopivaksi. 

Näin vaihdat ulkoporealtaan veden:

  1. Aloita tyhjennys katkaisemalla virta 
  2. Kiinnitä tyhjennysventtiiliin letku ja ohjaa vedet sopivaan tyhjennyspaikkaan 
  3. Jos veteen on lisätty äskettäin klooria, pidä pumput päällä ja kansi auki noin 10-30 minuuttia, jotta kloori haihtuu pois 
  4. Tyhjennyksen jälkeen muista puhdistaa myös istuimet ja suuttimet sekä puhdistaa tai vaihtaa suodattimet
  5. Täytä allas uudestaan vedellä suodatinlokeron kautta ja kytke vasta sitten virta päälle.