Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Allaskatot ja peitteet

Laaja valikoima erilaisia uima-allaskatteita, -peitteitä ja -kattoja.

Vesilaitteen valikoimista löydät katteen, turvapeitteen, allaskaton, lamellipeitteen, kelluvan lämpöpeitteen tai talvikatteen uima-altaaseesi. Valikoimaa on niin paljon, että emme kaikkia kokoja tai malleja pysty netissä esittelemään. Ota siis yhteyttä ja kerro meille millaista uima-allas katetta etsit ja me tarjoamme sinulle vaihtoehtoja. Alta löydät peitteiden ja kattojen tietoja ja valmistajien linkkejä, joista etsit halutessasi lisätietoa. Valikoimastamme löydät myös laajan valikoiman uima-altaita.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.

 

Allaskatot uima-altaaseen

Allaskatolla on paljon etuja pelkkiin peitteisiin nähden. Altaasi pysyy helpommin puhtaana, sillä vesi valuu katon päältä aina altaan ulkopuolelle roskineen. Katto on myös erittäin helppo työntää altaan päälle ja pois.

Allaskatto on myös energiatehokas ja toimii lähes kasvihuoneen tavoin altaasi päällä keräten lämpöä ja estäen kosteuden haihtumisen altaasta.

Allaskaton suuri hyöty on myös siinä, että suurimman osan katoista voi jättää altaan päälle talveksi, jolloin et tarvitse erillistä talvipeitettä altallesi.

Myymme kaiken kokoisia ja muotoisia allaskattoja kolmelta eri valmistajalta. Puolalaisella Bucovers yrityksellä valikoimamme laajin mallisto. Tutustu: www.bucovers.pl

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.

 

RIB Turvapeitteet

RIB peitteet sopivat lähes kaiken muotoisille uima-altaille jotka ovat upotettuja terassiin. Allaspeite perustuu kestävään allaspeitteeseen sekä peitteeseen kiinnitettyihin alumiiniputkiin. RIB peite jännitetään altaan päälle peitteen päihin kiinnitetyillä kiristysliinoilla. Alumiiniputket tukevat peitettä altaan päällä ja liinat tekevät peitteestä tukevan ja turvallisen levyn altaan päälle.

RIB peite estää tehokkaasti altaaseen tippumisen sekä suojaa allasta roskilta. RIB peite eristää myös hyvin altaan pinnan estäen haihtumista, joten altaan energiatehokkuus paranee.

Laajan pinta-alansa vuoksi sadevesi on päästettävä peitteen pienistä rei’istä altaaseen, joten täydellistä suojaa esim. pölyn pääsemistä altaaseen vesisateella peite ei anna, mutta suuria roskia ja lehtiä altaaseen ei pääse.

Esimerkiksi Folkpoolin malliston RIB peitteet meiltä nopeasti ja edullisesti. Katso: www.folkpool.se

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.

 

Lamellipeitteet

Lamellipeite on toisiinsa taittuvasti liitetyistä, sisäisen ilmansa vuoksi kelluvista muoviliuskoista (lamelleista) yhteen liitetty altaan pinnalla kelluva peite. Kuplamuovipeitteeseen, joka myöskin kelluu veden pinnalla, verrattuna lamellipeitteen etuna on laadukkaampi ulkonäkö, parempi eristyskyky sekä varsinkin se, että peitteen voi työntää altaan päälle ja kelata siitä pois sähköisesti. Lamellipeitteen noste ja taivutusjäykkyys tekevät siitä myös turvallisen, sillä peitteen päälle pudonnut ihminen ei uppoa altaaseen kokonaan vaan ainoastaan muutamia kymmeniä senttejä.

Lamellipeitteen asennusvaihtoehtoja on useita. Peitteen kelauslaitteen voi upottaa veden alle, joko altaan päätyyn tehtyyn koteloon, jossa myös altaan vesi kiertää, tai pohjaan erilliseen laatikkoon. Jälkiasennuksessa yleisin tapa asentaa lamellipeite on altaan päätyyn terassin päälle.

Lamellipeite on täydellinen ratkaisu sisäaltaille. Ulkoaltaaseen lamellipeitettä asennettaessa pitää muistaa että kelluvan peitteen päälle satava vesi ja pienet roskat sekä pöly päätyvät yleensä altaaseen.

Laadukkaista lamellipeitteistämme voit lukea lisää esim. kumppanimme www.roldeck.com sivuilta.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.

 

Uima-altaan kelattavat turvapeitteet

Suositut turvapeitemallit uusiin altaisiin löytyvät Folkpoolin mallistosta. Folkpool Poolsafe standard on allaskantille kiinnitetty manuaalisesti kelattava turvapeite, joka lepää veden päällä, mutta peitteen reunat liukuvat allaskantilla sijaitsevan alumiinikiskon sisällä. Peite ei päästä vettä eikä roskia altaaseen ja sateen jälkeen peitteen päältä pumpataan vesi pois ja peite kelataan halutessa auki.

Poolsafe peitettä voidaan toimittaa myös puoliautomaattisena, jolloin peite kelataan altaan päältä pois sähköisesti ja vedetään altaan päälle narun avulla. Puoliautomaattisessa ratkaisussa kela sijoitetaan laatikkoon altaan päähän ja alumiinikiskot asennetaan terassin ja altaan kantin väliin piiloon.

Kolmas vaihtoehto on tehdä peitteestä täysin automaattinen jolloin altaan liikuttelun hoitaa hydraulinen kelauslaite sekä rissojen kautta viritetyt ohuet köydet altaan vastakkaisessa päässä. Hinnallisesti täysautomaattinen peite on toki se kallein.

Pressupeitteet ovat turvallisia ja helppoja ratkaisuja ja ne eivät peitä näkymää altaan takana. Koska pöly ja lika eivät pääse sadeveden mukana altaaseen, myös veden laatu pysyy hyvänä.

Folkpoolin pressupeitteet ovat suunniteltu lähinnä suorakulmaisten Folkpool altaiden suojaamiseen, mutta tietyissä tapauksissa voimme asentaa niitä myös muihin allasmalleihin.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.

 

Kelluvat “kuplamuovi” allaspeitteet

Allaspeitteen ensisijainen tehtävä paikoissa missä altaaseen pääsy vahingossa on estetty esim. ovella tai portilla, on estää lämmön haihtuminen altaasta, sillä suurin osa lämpöhäviöstä tapahtuu veden haihtuessa. Peite estää tämän tapahtumisen tehokkaasti.

Sisäaltaissa energiatehokkuuden paranemisen lisäksi peitteen suuri etu on myös allastilan kosteuden väheneminen, mikä taas osaltaan parantaa talon rakenteiden kestävyyttä ja/tai ilmanvaihdon tehokkuuden tarvetta.

Kelluva, laadukas “kuplamuovi” peite on edullinen ja toimivaksi havaittu ratkaisu. Yhdistämällä peite manuaaliseen kelauslaitteeseen helpottaa myös peitteen käyttöä. Kuplamuovipeitteen ja kelauslaitteen kombinaatio on erittäin kustannustehokas ratkaisu ja maksaa itsensä takaisin lähes kohteessa kuin kohteessa muutamassa vuodessa.

Huomioitavaa on että kelluvalla peitteellä ei ole turvallisuutta parantavaa vaikutusta. Peite kelluu altaan veden päällä, joten myös sadeveden mukana peitteen päällä makaavat roskat päätyvät lähes aina altaaseen.

Meiltä saat aina altaaseesi sopivan kelluvan peitteen kelauslaitteella tai ilman. Pyydä tarjous ja laskemme sinulle hinnan.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.

 

Talvipeitteet ja -pellit uima-altaaseen

Vesilaitteelta voit myös tiedustella parasta ratkaisua altaasi peittämiseen talvella. Mikäli sinulla ei ole allaskattoa ja lasket altaan veden pintaa talveksi, voi asentaa altaan päälle esimerkiksi korkeaharjaiset kattopellit suojaamaan allasta ja estämään eläinten ja ihmisten putoamisen altaaseen.

Vaihtoehtoisia ratkaisuja löytyy myös paksusta ilmapatjasta veden päälle aina vettä läpäisevään kumilenkeille kiristettävään turvapeitteeseen saakka.  Talven lähestyessä ole yhteydessä ja mietitään paras ratkaisu altaaseesi yhdessä.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset uima-allaskatteita.