Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Uima-allas ja hinta

Uima-altaan hankintaan ja ylläpitoon liittyy erilaisia kustannuksia, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun on hankkimassa uima-allasta. Tässä artikkelissa opastamme, mitä kannattaa ottaa huomioon.

Uima-allas on arjen luksusta, mutta ei välttämättä hinnan puolesta

Uima-allasta pidetään luksuksena ja sitä se kokemuksena onkin, mutta uima-altaan hinta ei yleensä ole päätä huimaava. Kertaostoksena uima-allas saattaa tuntua kalliilta ostokselta, mutta kannattaa ottaa huomioon, että uima-allas kestää usein vuosikymmeniä. Uima-allasta kannattaa myös ajatella sijoituksena, sillä uima-altaan ostaminen mökille tai talon pihaan nostaa talosi tai mökkisi arvoa helposti parikin kymmentä tuhatta euroa. Uima-allas lisää myös talon tai mökin houkuttelevuutta.

Uima-altaan rakentamisen hinta on riippuu maastosta

Yleisesti ottaen uima-altaan rakentaminen maksaa enemmän, jos maasto on kalteva tai se on kovin kivinen tai kallioinen. Tässä tapauksessa uima-altaan pohjatyöt voivat nostaa uima-altaan hintalappua, koska asennuskulut kasvavat. Myös kovin puinen maasto voi nostaa asennuskustannuksia, koska uima-altaan asennuspaikalta saattaa joutua raivaamaan puustosta. Pääasia on, että alue jolle uima-allas asennetaan, on routavapaa, tasainen ja veden on mahdollisuus imeytyä maaperään. Me Vesilaitteella autamme sinua ottamaan huomioon pohjatyöt uima-allasasennuksen yhteydessä. Kysy rohkeasti lisää, mikäli jokin askarruttaa!

uima altaan hintaa mietitään

Uima-altaan käyttökustannuksiin, huoltoihin ja varusteisiin kannattaa varata rahaa

Vesilaitteen huoltosopimuksella teet altaan hoidosta helppoa. Jokainen palvelukokonaisuus sovitaan kohdekohtaisesti, jolloin voidaan huomioida kohteen erityispiirteet, kuten koko, paikka, käyttötapa ja -tiheys jne.

Huoltosopimusasiakkaanamme saat alennuksia kemikaaleista ja jokaisesta huoltokäynnistä tulee merkintä altaan huoltokirjaan.

Voidaan laskea, että uima-altaan hintaa nostaa sen huoltaminen, ylläpito ja varusteet. Uima-altaan huoltotarve riippuu uima-altaan käyttöasteesta eli kuinka paljon sitä käytetään, mutta talon pihassa oleva uima-allas kannattaa huoltaa vähintään kerran vuodessa, jos sitä käytetään pääosin kesäisin.

Uima-altaan käyttökustannuksiin voidaan laskea altaan lämmitys ja sen valaistus. Altaan lämmityksen hinta riippuu paljon altaan lämmitystavasta ja altaan koosta ja esimerkiksi kuinka korkeana altaan veden lämpötila halutaan pitää. 

Uima-altaan veden puhtaanapitoon kannattaa ehdottomasti satsata, koska se vaikuttaa mm. siihen, kuinka paljon allasta tarvitsee huoltaa. Puhtaana pitämistä varten kannattaa panostaa vähintään hyvään uima-allasimuriin ja laadukkaisiin uima-allaskemikaaleihin, joilla allas ja altaan vesi on helppo pitää puhtaana. Uima-altaan ulkoisten osien ja ympäristön puhdistamiseen käy aivan tavalliset kotitaloudessa käytettävät puhdistusaineet. Suosittelemme tietysti käyttämään ekologisia puhdistusaineita.

Uima-allaskemikaalit maksavat noin 75-250 euroa yhden kesän ajalta.

Kuten huomataan, uima-altaan ja sen ylläpidon kustannuksiin ei ole mitään yksinkertaista laskukaavaa. Suosittelemmekin sinua ottamaan yhteyttä meihin, jos uima-altaan hankinta on sinulle ajankohtaista, jotta voimme auttaa sinua sen hankinnassa usean vuoden kokemuksella.