Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Uima-allas mökille – hyvä ajatus?

Suomalaiset vannovat mökkeilyn nimeen ja mökkejä onkin lähestulkoon joka niemessä, notkossa ja saarelmassa. Nykyään yhä useampi haluaa panostaa puitteisiin enemmän ja hankkia uima-altaan mökille. Syitä on monia, joillakin on kuivan maan mökki ilman pääsyä veteen, joillakin taas veden heikko laatu tai vaikeakulkuinen ranta rajoittavat uimista luonnon vesissä. Oli syy mikä hyvänsä, uima-allas lisää merkittävästi mökkeilyn mukavuutta ja viihtyisyyttä. Samalla se tuo ripauksen luksusta ja lisää mökin arvoa, mikäli suunnittelet myyntiä tulevaisuudessa.

Uima-altaan hyvä sijainti mökillä lisää viihtyvyyttä

Maaston rakenne on yksi ensimmäisiä huomioitavia seikkoja, kun suunnitellaan uima-allasta mökille. Maaperä saattaa olla kallioista ja epätasaista, jolloin on otettava huomioon maanmuokkaukseen menevät kustannukset ja ajankäyttö asentamisessa. Vaikeakulkuinen mökkitie voi myös asettaa omat rajoituksensa kalustolle asennusvaiheessa. Maastosta riippumatta uima-allas on kuitenkin mahdollista asentaa paikkaan kuin paikkaan, sillä korkeatasoisella asennuskalustolla voidaan muokata maasto juuri sopivaksi.

Ilmansuunnat vaikuttavat paljon altaan sijoitteluun, sillä yleensä allas halutaan laittaa mahdollisimman aurinkoiselle ja lämpimälle paikalle. Paikan tuulisuus vaikuttaa myös altaalla viihtyvyyteen, joten suojaisa sijainti on aina plussaa. Kannattaa myös miettiä, kuinka lähelle puustoa altaan sijoittaa, ettei se likaannu lehdistä ja neulasista. Lehdet ja neulaset voi tottakai noukkia esimerkiksi uima-allashaavilla.

Saunan läheisyys on myös yleensä tärkeä uima-altaan käyttäjille, jotta sieltä pääsee kätevästi lämmittelemään ja peseytymään. Rinnetonteilla allas saatetaan haluta sijoittaa tontin korkeimmalle paikalle, josta on hulppeat maisemat alas ympäröivään luontoon.

Säännöllinen huolto pitää uima-altaan kunnossa myös mökillä

Uima-allas mökillä tarvitsee säännöllistä puhdistusta ja huoltoa, johon kannattaa varautua jo hankintavaiheessa. On hyvä suunnitella etukäteen, miten ja milloin huoltotoimenpiteet toteutetaan mökkeilykauden aikana. Mikäli uima-altaan huolto ja puhdistus on omistajalle haasteellista esimerkiksi pitkän välimatkan tai aikataulujen vuoksi, se ei kuitenkaan ole este uima-altaan hankintaan. Huolto- ja pesupalvelut voi myös ostaa ammattilaisilta, jolloin voi itse keskittyä nauttimaan uimisesta ja mökkeilystä.

Vuodenaikojen vaihtelu ja erilaiset sääolosuhteet kannattaa myös ennakoida. Allaskauden aloitus ja lopetus vaativat omat suoja-aineensa ja toimenpiteensä. Asianmukainen talvisäilytys ja pakkasvaurioiden ennaltaehkäisy suojaavat uima-allasta rikkoutumiselta.

uima-allas mökillä jossa kaksi lasta

Uima-altaisiin löytyy lukuisia eri materiaalivaihtoehtoja, muotoilua, kokoja ja valaistusvaihtoehtoja, joten lähes kaikki yksilölliset toiveet ja mieltymykset on mahdollista toteuttaa. Voimme yhdessä suunnitella uima-allaskokonaisuuden, joka sopii juuri sinun mökillesi ja budjetillesi.

Jos vielä epäröit, onko uima-altaan hankkiminen mökillesi hyvä ajatus, voit kääntyä rohkeasti meidän puoleemme. Me autamme sinua kokonaisuuden suunnittelussa ja unelmasi toteuttamisessa. Haluaisitko hankkia uima-altaan omalle pihallesi? Lue sitä varten vinkit artikkelista.