Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Uima-allas pihalle – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Oma uima-allas omalle pihalle – sehän kuulostaa arjen luksukselta ja ihanalta ylellisyydeltä. Lapset pääsevät kesäkuumalla leikkimään omia vesileikkejään ja perheen äiti voi uida uima-altaassa vaikka virkistävän matkan, joka nostaa mielialaa arjen keskellä. Säästetään myös aikaa, rahaa ja luontoa, koska ei tarvitse matkata kodin ulkopuolelle polskimaan.

Kuinka paljon uima-altaan hankkiminen omalle pihalle maksaa?

Uima-altaan hinta riippuu tietysti monesta asiasta. Pelkkä uima-allas voi maksaa esimerkiksi jotain 2000-10000 euron välillä. Hintahaitari on suuri, sillä uima-altaan hintaan vaikuttaa esimerkiksi sen materiaali ja koko. Tarkempi hinta arvioidaan aina suunnitellessa uima-altaan asentamista. Osan uima-altaan hankinnan hintalapussa muodostavat uima-allasta varten tehtävät maatyöt, uima-altaan asentaminen, uima-altaan lämmitin sekä erilaiset oheistuotteet ja varusteet. Riippuen maastosta, kokonaishintalappu uima-altaan hankinnalle on yleensä 10 000 euron ja 30 000 euron välillä.

uima-allas pihalle jossa nainen ja mies

Minkälaiseen pihaan uima-altaan voi rakentaa?

Yleisesti voisi vastata, että aivan minkälaiseen pihaan tahansa, jossa vain on tarpeeksi tilaa ajattelemalleen uima-altaalle. Uima-altaita on eri kokoisia ja esimerkiksi 2m x 2m kokoisen hirsikehikkoisen uima-altaan saa asennettua todella pieneen tilaan ja vastaavasti isompi keraaminen lasikuitu-uima-allas voi viedä tilaa 8,2m x 3,54m (pelkkä uima-allas). Olemme rakentaneet ja asentaneet uima-altaita kallioisiin ja kalteviin maastoihin. Silloin kannattaa varautua, että uima-altaan pohjatyöt vievät hiukan enemmän aikaa ja rahaa. Uima-altaan rakentaminen ja asentaminen on suunniteltava aina erikseen, koska kaikki pihat ovat uniikkeja. Autamme sinua mielellämme suunnittelussa ja kartoitamme, minkälainen allas pihaasi on mahdollisuus asentaa. Ota siis rohkeasti yhteyttä.

Pihassa olevaa uima-allasta tulee huoltaa ja ylläpitää

Uima-allas kannattaa huoltaa vähintään kerran kesässä ammattilaisen toimesta, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja siinä on mukava oleskella ja uida. Uima-allaskemikaaleilla uima-altaan veden pitää puhtaana ja ph-arvon oikealla tasolla. Uima-altaan vettä kannattaa siis esimerkiksi kloorata ja sen ph-arvoa mitata mieluiten päivittäin, varsinkin, jos uima-allas on kesällä päivittäisessä käytössä. Kerran viikossa allas kannattaa imuroida uima-allasimurilla ja jos altaan pinnalle kerääntyy roskia tai lehtiä, ne voi helposti ja nopeasti siivilöidä aina tarpeen mukaan. Uima-altaan vettä ei yleensä tarvitse vaihtaa kuin kerran vuodessa.

Tuleeko sinulla lisää kysyttävää uima-altaan hankkimisesta omalle pihalle? Suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä meihin, jos uima-altaan hankinta on sinulle ajankohtaista, jotta voimme auttaa sinua sen hankinnassa usean vuoden kokemuksella.

>>Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!