Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Uima-altaan lämmitys

Uima-altaan lämmittäminen noin 24–26 asteeseen on hyvin tavanomaista. Erilaiset uima-altaan lämmittimet hoitavat veden lämmittämisen. Altaan lämmön lähteeseen vaikuttavat usein altaan paikka, talon lämmitysmuoto, haluttu altaan lämpötila, peite, allaskauden pituus ynnä muut vastaavat. Altaan lämmityksessä ei ole oikeaa tai väärää tapaa, vaan jokainen valitsee itse haluamansa vaihtoehdon.

Vesilaite.fi:n valikoimista löydät oikean lämmitystavan uima-altaaseen ja pore-altaaseen – olipa se sitten ulkona tai sisällä. Laskimme alla muutaman esimerkin altaan lämmityskustannuksista. Oletusarvoina laskelmissa on:

  • Sähkön hinta 0,11 eur/kWh
  • Kaukolämmön hinta 0,10 eur/kWh
  • Altaan lämpö noin 24–26 astetta
  • Ulkoaltaan lämmitys 150 päivää vuodessa
  • Sisäaltaan lämmitys 365 päivää vuodessa

30-150pv

Pienemmässä ulkoaltaassa ilmalämpöpumppu on edullisin vaihtoehto 6 ensimmäisen vuoden aikana. Mikäli allaskausi on lyhyt tai allas huomattavasti pienempi kuin esimerkissä, suora sähkölämmitys on yleensä helpoin ja edullisin toteuttaa.

50-150pv

Isommassa ulkoaltaassa uusiutuvien energialähteiden takaisinmaksuaika lyhenee huomattavasti. Mikäli aurinkolämmön saatavuus olisi Suomessa varmempaa, alkaisi myös aurinko tulla kilpailukykyiseksi lämmönlähteeksi. Ilmalämpöpumppu tai maalämpö ovat kuitenkin varmempia lämmön lähteitä. Maalämmöllä allaskautta voi halutessaan myös jatkaa pidemmälle kuin ilmalämmöllä.

Suosittelemme kesällä käytettäviin ulkoaltaisiin ilmalämpöpumppuja. Ilmalämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ulkoilman lämpöä. Käyttökustannuksiltaan ilmalämpöpumput kuluttavat jopa 80 % vähemmän sähköä kuin perinteinen sähkölämmitin. Ilmalämpöpumppu kytketään suoraan veden kiertoon, ja laite vaatii ainoastaan putki- ja sähkökytkennän. Käyttöaika ilmalämpöpumpulle on Suomessa noin touko–lokakuu.

sisaallas365

Sisäaltaassa lämmitysvaihtoehtojen määrä Suomen leveysasteilla vähenee, ja ympärivuotinen lämmönlähde riippuukin pitkälle talon lämmityksestä. Maalämpö on pitkän päälle edullisin lämmitysmuoto mutta myös investointina kallein.

Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme uima-altaan lämmitysmuodon valinnassa!