Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Mitä huomioida poreallasostoksilla?

Ulkoporealtaan hintaan vaikuttavat suuresti altaan varustelu, altaassa käytetyt materiaalit sekä sen koko ja ominaisuudet. Porealtaiden hintahaitari on laaja, ja ennen altaan ostamista kannattaakin miettiä, mitä altaan ominaisuuksia arvostaa ja minkä kokoista allasta tarvitsee. Vain esimerkiksi korkealaatuista, puhdasta ja lämmintä vettä arvostavan, kahdestaan kylpevän pariskunnan ei tarvitse välttämättä ostaa allasta sadoilla suuttimilla, värivaloilla ja voimakkaasti muotoilluilla istuimilla. Tällöin yksinkertainen laadukas allas on varmasti parempi investointi kuin edullinen ”kaikilla varusteilla” varustettu vastaavan hintainen allas tuntemattomalta valmistajalta.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee allasta:

  • Mieti itsellesi tärkeät ominaisuudet ja ratkaisut. Mieti myös ketkä allasta käyttävät ja heidän erilaiset vaatimuksensa esimerkiksi altaan istuinsyvyyden osalta.
  • Tarkista porealtaan toimittajan tarjoamat takuuehdot ja altaan jälleenmyyjän mahdollisuudet huoltopalveluihin allastoimituksen jälkeenkin. Allasta on vaikea tuoda takuuhuoltoon allaskauppaan.
  • Tarkista löytyykö jälleenmyyjältä esimerkiksi altaan pumppuja, suuttimia tai kuoria ja rakenteita tarvittaessa sekä huoltoa ja kuinka nopeasti. Talvella kyse voi olla tunneista.
  • Varmista että altaassa on otsonaattori. Otsonaattori ei täysin poista desinfioivien allaskemikaalien tarvetta, mutta ylläpitää veden puhtauden, kun allasta ei käytetä esimerkiksi viikkoon.
  • Tutustu altaan eristykseen ja lämmöntuottoon. Kysy jälleenmyyjältä, miten altaan energian kulutusta on testattu Suomen olosuhteissa.

Hierontasuutinten ja hierontapumppujen osalta paljon tärkeämpää kuin suuttimien määrä on se, millaisia suuttimet ovat ja mitä odotat altaasi hieronnalta. Huonoilla, pienillä hierontasuuttimilla täyteen ahdettu ja huonosti muotoiltu allas ei tunnu hyvältä ja yleensä vain ärsyttää käyttäjäänsä.

Vesipumpun tehokaan ei suoraan kerro hieronnan laadusta. Pumpun tehon pitää toimia yhteen suuttimien ja istuimen muodon kanssa. Kovempi veden paine selässä vaatii aina voimakkaammin muotoillun istuimen.

Mikäli haluat altaaltasi hyviä hierontaominaisuuksia, kannattaa aina tutustua myös sekä altaan suuttimiin että ergonomiaan eikä vain pumppujen tehoon. Muutama iso pyörivä suutin on aina parempi yhdistelmä kuin monta pientä staattista suutinta. Istuimen ja esimerkiksi niskatuen asento vaikuttaa myös paljon erikokoisten ihmisten nautintoon. Paras hierontakokemus saadaankin aikaiseksi oikeanlaisella yhdistelmällä erilaisia suuttimia, sopivalla veden paineella sekä niihin sopivilla istuimilla ja oikealla vedenpinnankorkeudella.