Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Sisäallastilojen kosteuden hallinta ja altaiden energiatehokkuus

Allashuoneiden kosteudenpoisto on haaste joka aliarvioidaan usein. Rakenteiden vaurioituminen ja homehaitat johtuvat monesti kohonneesta ilmankosteudesta. Myös energiaa kuluu turhaan kun lämpöä haihtuu ja kosteutta joudutaan tuulettamaan ulkoilmaan. Altaiden lämpöenergiasta n.90% haihtuu ilmaan vesihöyryn muodossa ja sisälle asennettujen lämmitettyjen uima ja/tai porealtaiden haihduttama kosteus voi nousta useisiin litroihin päivässä. Haihtumista voidaan hillitä allaspeitteillä tai pinnalle levitettävällä Heatsavr-kemikaalilla, joita molempia löytyy allaskaupastamme. Lämmitysenergian säästö maksaa peitteen takaisin hyvinkin nopeasti ja lisäetuna saavutetaan allastilojen kosteuden aleneminen.

Vaikka altaassa olisikin peite tai haihtumista estävä kemikaali, täysin ei veden haihtumista/höyrystymistä pystytä estämään. Allasta käytettäessä peite on poissa ja pinnan liike lisää haihtumista. Altaan veden lämmitys lisää myös haihtumisnopeutta. Mikäli allastilojen kosteus muodostuu ongelmaksi kannattaa tilaan hankkia tehokas ja nimenomaan uima-allastilaan suunniteltu kosteuden poistaja joka kondensoi kosteuden ja palauttaa energian lämpönä allastilaan.

Allastilojen kosteudenpoistajat:

Ilmankosteuden kondensointiin perustuvat Eurooppalaiset Microwell DRY laitteet poistavat ongelman energiataloudellisesti . Ilmankosteus (RH=relative humidity) saadaan putoamaan halutulle tasolle (Ideaalinen taso n. 55-65%) ja haitat poistettua.

Microwell DRY 500 white plastic
Microwell DRY 500 white plastic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vesilaite tuo maahan Microwell laitteita. DRY mallistoa toimitetaan useina eri muotoilu ja värivaihtoehtoina. Pystymme myös halutessanne laskemaan altaanne haihduttaman kosteuden ja tarjoamaan teille oikean kosteudenpoistotehokkuuden. Kysy tuotteista lisää myymälästämme tai lähetä meille viesti. Lisää tietoa www.microwell.eu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


microwell-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kuivaimia saa myös ns. kanavaratkaisuina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA