Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Ulkoporealtaan käyttöönotto ja ylläpito

ULKOPOREALTAAN KÄYTTÖÖNOTTO ON HELPPOA

Onnistuneen ulkoporealtaan asennuksen jälkeen allas täytetään vedellä esimerkiksi puutarhaletkun avulla. Ennen käyttöönottoa kannattaa varmistaa vielä, että sähköliitäntä on vikavirtasuojattu ja että sulakkeet ovat varattuina ainoastaan ulkoporeallasta varten.

Allas kytketään käyntiin, kun se on täytetty niin, että kaikki suuttimet jäävät veden alle. Ulkoporeallas aloittaa kylvyn valmistelun ja noin 12 tunnin kuluttua uuden ulkoporealtaan ensimmäiset lämpimät kylvyt ovat valmiina nautittavaksi.

POREALTAAN LÄMPÖTILA

Porealtaan lämpötila pidetään yleensä 38-asteisena. Altaassa voi oleskella pitkään ja rentoutua, kun ruumiinlämpötila ei lähde laskemaan. Altaiden lämpötilaa voi toki vapaasti säädellä, ja usein kesällä moni laskeekin porealtaan lämmön noin 32–34 asteeseen, jotta allas hieman viilentäisi kesän helteillä.

Laadukkaan porealtaan lämpötila ei pääse missään asetuksessa eikä mahdollisessa vikatilanteessa nousemaan yli 40-asteiseksi, jotta altaaseen on aina turvallista mennä. Huomioithan kesällä, että altaiden erinomaisen eristyksen vuoksi suodatinkierto pitää asettaa minimikestoonsa, jotta altaan pumppujen tuottama lämpöenergia ei nosta altaan lämpöä ja laukaise korkean lämpötilan hälytyksiä.

ENERGIANKULUTUS

Porealtaan energiankulutus riippuu siitä, kuinka usein ja kuinka pitkään kylvette ja osittain myös siitä, kuinka pohjoisessa asutte ja miten kyseessä oleva allas on eristetty.

Porealtaiden keskikulutus on noin 3 500 kWh vuodessa kylvettäessä puoli tuntia kerrallaan pari kertaa viikossa 38-asteisessa vedessä ja vuoden keskilämpötilan ollessa 6 astetta, mikä vastaa Lounais-Suomen olosuhteita.

KUNNOSSAPITOKUSTANNUKSET

Myös porealtaan kunnossapitokustannukset ovat suhteellisen alhaiset – kemikaaleineen, testiliuskoineen ja uusine suodattimineen, mallista riippuen noin 90–170 euroa vuodessa.

Mikäli et käytä allastasi muutamaan viikkoon, altaasi otsonipuhdistus pitää veden laadun kunnossa kannen alla pidemmänkin aikaa.

Voitte tilata kaikki tarvittavat ja erittäin laadukkaat hoitoaineet ja tarvikkeet suoraan kotiin verkkokaupastamme. Löydät tarvikkeet myös myymälästämme Espoon Suomenojalta.

Jäikö sinulle kysyttävää? Kysy meiltä lisätietoa ulkoporealtaan hoidosta ja ylläpidosta.