Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Ulkoporeallas – toimitus ja asennus

ULKOPORELLAS TULEE SIJOITTAA HYVÄÄN PAIKKAAN

Ulkoporealtaat (tai ulkoporeammeet, kuten niitä myös kutsutaan) sijoitetaan useimmiten terassille. Tietysti tontilta voi löytyä sille joku muukin mukava kohta, mutta yleensä on viisainta sijoittaa ulkoporeallas lähelle taloa. Kun omaan lämpimään altaaseen tarvitsee ottaa vain muutamia askelia, kylvyssä tulee käytyä etenkin talvella useammin. Minkä tahansa ulkoporealtaamme voi myös asentaa rakennuksen sisätiloihin.

ULKOPOREAMMEEN TOIMITUS

Ulkoporealtaasta tehtävän kaupan yhteydessä sovimme yleensä toimituksen suoraan asiakkaamme pihaan. Ulkoporeamme saapuu yleensä trukkilavan päällä pystyasennossa, mikäli se tulee suoraan varastoltamme. Allaskaupastamme esittelyaltaan ostaessasi sovimme kuljetuksen tapauskohtaisesti. Allas voidaan pihallanne nostaa paikoilleen joko nostimella tai liinojen avulla kantamalla. Olemme toimittaneet ulkoporealtaita ympäri Suomea mitä erilaisempiin paikkoihin, joten mikään ei ole mahdotonta.

ULKOPOREALTAALLE SOPIVA ALUSTA

Ulkoporeallas on sijoitettava tasaiselle ja kovalle, altaan painon kestävälle alustalle, esimerkiksi puukannelle tai pihakiville. Jos allas tulee nurmikolle, on maata kaivettava 10–20 senttimetriä ja kaivanto täytettävä murskeella, joka tasoitetaan ja tiivistetään.

Murskepedille voidaan levittää vielä maaeristys esim. Finnfoamista, jolloin saadaan helppo ja edullinen lisäeristys maata vasten ja hyvä suoja altaalle. Altaan voi halutessaan myös upottaa terassiin. Rakentamalla altaan ympärille terassirakenteita esimerkiksi puoleen korkeuteen saat myös helppopääsyisen altaan, johon et tarvitse portaita. Kun upotat altaan osittain tai kokonaan, muista rakentaa konetilan huollolle jonkinlainen luukku.

Ulkoporeammeen alustan tulee kestää ulkoporealtaan paino vesineen ja kylpijöineen. Pienimmät ulkoporealtaat painavat vesineen noin tuhat, keskikokoiset noin kaksituhatta kiloa. Suurimmat altaamme, ulkoporealtaan ja uima-altaan yhdistelmät eli swimspa-ulkoporealtaat painavat noin kahdeksan tuhatta kiloa vesineen.

Halutessasi voimme tehdä sinulle kaikki myös ”avaimet käteen”, eli järjestämme sekä asennukset että ulkoporealtaan kuljetukset suoraan paikoilleen ja vaikka terassinkin ympärille.

Kysy meiltä lisätietoja, tarjous tai vinkkejä altaan asennuksesta ja ympäristöstä!

ULKOPOREAMMEEN ASENNUS

Ulkoporealtaamme toimitetaan aina täydellisinä, valmiina yksikkönä, jotka on helppo asentaa. Pätevän sähköasentajan on tehtävä kytkentä sähköverkkoon vikavirtasuojan kautta. Kiinteitä vesiasennuksia ei tarvita – ulkoporeamme täytetään asennuksen jälkeen kätevästi puutarhaletkulla.