Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Desinfioivat uima-allaskemikaalit

Desinfioivat allaskemikaalit. Kloorivalmisteet eri muodoissa sekä kloorittomat tuotteet poistavat haitalliset bakteerit ja levän. Leväntuhoaine estää levän muodostumista, mutta desinfioi bakteereita vain rajoitetusti.

Allaskemikaalit pitävät altaan kunnossa

Uima-allaskloori

Sisältö: Nopeasti liukenevat rakeet voidaan sirotella sellaisenaan veteen. Paras valmiste vedenlaadun nopeaan korjaamiseen, jos olet laiminlyönyt hoidon ja vedestä on tullut sameaa ja levää on muodostunut.

Annostus: 10-20 g (1-2 rkl) / 10 m3 joka toinen päivä veden kuormituksesta riippuen. Annostele pintaventtiilin sihtikoriin tai levitä suoraan altaaseen. Voidaan käyttää myös shokkiklooraukseen 30–40 g / 10 m3.

Uima-allasklooria saat hankittua linkin takaa.

Tehotabletti 4

Sisältö: Suuret, hitaasti liukenevat 200 g tabletit (“kloorikiekot”). Sisältää myös stabilointiaineen, leväntuhoaineen sekä kirkasteen.

Annostus: noin 1 tabletti per 30–35 m3 joka 3.–5. päivä. Asetetaan pintaventtiilin sihtikoriin tai kelluvaan klooriannostelijaan. Tabletteja ei saa heittää suoraan uima-altaaseen, koska ne saattavat valkaista tiettyjä uima-allaspinnoitteita, kuten vinyyliä tai maalia.

Tehotabletti 4:n voit hankkia linkin takaa.

Pitkävaikutteinen Kloori (Långverkansklor)

Sisältö: Suuret, hitaasti liukenevat 200 g tabletit (“kloorikiekot”). Yleisin ja miellyttävin käyttää ulkouima-altaissa, ei sovellu sisäuima-altaisiin. Käytetään kemikaaliautomaateissa.

Annostus: noin 1 tabletti per 25–35 m3 joka 5.–7. päivä. Asetetaan pintaventtiilin sihtikoriin.

Pitkävaikutteisen kloorin voit hankkia linkin takaa.

Multikloori (80 % aktiivista klooria) (Multiklor)

Sisältö: Suuret, hitaasti liukenevat 200 g tabletit (“kloorikiekot”). Multikloori sisältää myös leväntuhoainetta sekä flokkausainetta. Käytetään ulkoaltaissa.

Annostus: noin 1 tabletti per 25–35 m3 joka 5.-7. päivä. Asetetaan pintaventtiilin sihtikoriin.

Multikloorin saat hankittua linkin takaa.

Aktion-Shokki (65–70 % aktiivista klooria) (Aktionchock)

Sisältö: Nopeasti liukenevat rakeet (pulveri) shokkiklooraukseen. Käytetään keväällä kauden alkaessa ja ennen talvisulkemista, sekä mikäli tarvetta ilmenee kauden aikana. Paras valmiste vedenlaadun nopeaan korjaamiseen, jos olet laiminlyönyt hoidon ja vedestä on tullut sameaa ja levää on muodostunut.

Annostus: 150–200 g/10 m3. Annostele tietty määrä pintaventtiilin sihtikoriin ja levitä loput altaaseen. Liuota rakeet mielellään suuressa ämpärissä lämpimään veteen. Aktion-Shokki voidaan annostella myös suoraan lämpimään allasveteen, kunhan kunnollinen leviäminen varmistetaan. Pohjaan jääneet kokkareet voivat aiheuttaa allasmuovin vaalenemista.

Kloorin shokkiklooraukseen hankit linkin takaa.

Päiväkloori (65–70 % aktiivista klooria) (Dagsklor)

Sisältö: Pienet 20 g klooritabletit päivittäiseen klooraukseen. Sekä ulko- että sisäaltaisiin.

Annostus: 1–2 tablettia (20–40 g) / 10 m3 joka toinen päivä. Asetetaan pintaventtiilin sihtikoriin tai kelluvaan klooriannostelijaan.

Pikakloori (56 % aktiivista klooria) (Snabbklor)

Sisältö: Nopeasti liukenevat kloorirakeet (pulveri), pH-neutraali. Ulkoaltaisiin, suositellaan erityisesti pienikokoisiin altaisiin.

Annostus: 30–45 g (2-3 rkl)/10 m3 joka toinen päivä. Annostele pintaventtiilin sihtikoriin tai levitä suoraan altaaseen. Pohjaan jääneet kokkareet voivat aiheuttaa allasmuovin vaalenemista. Pienet altaat: noin 15 g (1 rkl) / 1000 litraa joka toinen päivä. Voidaan käyttää myös shokkiklooraukseen 150–200 g / 10 m3.

Kloorin pieneen altaaseen saat hankittua linkin takaa.

Soft-Care klooriton desinfiointi

Sisältö: Aktiivista happea jauhemuodossa kloorittomaan desinfiointiin. Käytetään ulkoaltaissa yhdessä leväntuhoaineen kanssa.

Annostus: Noin 150 g / 10 m3 käyttöönoton yhteydessä. Ylläpitoannostus noin 65 g / 10 m3 kaksi kertaa viikossa. Tulee käyttää yhdessä leväntuhoaineen kanssa, 0,5 dl / 10 m3 per viikko, ulkoaltaissa. Täydennä Aktion-Shokkilla tarvittaessa tai jos allas on kovassa käytössä.

Pienet altaat: 15–30 g (1–2 rkl) / 1000 l per viikko sekä 15 g (1 rkl) joka käytön jälkeen. Täydennä Pikakloorilla tarvittaessa tai jos allas on kovassa käytössä. Soft-Care (aktiivinen happi) voidaan käyttää myös vapauttamaan sidottua klooria (hapettamaan klooriamiineja), mikäli pistävää kloorinhajua esiintyy.

Levätuhoaine (Algdräpare)

Sisältö: Nestemäinen tuote, joka estää leväkasvua. Käytetään allasveden talvisäilytyksessä sekä täydentämään Soft-Care klooritonta desinfiointia ulkoaltaissa.

Annostus: 1–2 dl / 10 m3 levän estämisessä ja talvisäilytyksessä.

Leväntuhoainetta voit hankkia linkin takaa.

Allaskemikaalien säilyttäminen ja käsittely

Kaikki allaskemikaalit ja testipakkaukset tulee säilyttää turvallisesti, poissa lasten ulottuvilta! Tiivistetyssä muodossa useimmat niistä ovat haitallisia ja syövyttäviä. Varo niiden joutumista silmiin, iholle tai vaatteille. Pakkaukset tulee säilyttää suljettuina, viileässä, suojata jäätymiseltä, eikä niitä saa altistaa auringonvalolle. Älä koskaan sekoita kemikaaleja toisiinsa. Alenna pH -tuotetta ja muita happoja ei saa koskaan säilyttää yhdessä kloorin kanssa. Jotkut kemikaalit voidaan liuottaa suureen astiaan, jossa on lämmintä vettä, ja annostella sitten altaaseen. Vesikierron tulee olla aina käynnissä, kun annostelet kemikaaleja pintaventtiilin sihtikoriin. Jätä allaskate täysin auki, vähintään 30 minuuttia annostelun jälkeen.

Vesilaitteen uima-allaskemikaalit on pakattu ja merkitty kemikaalien tarkastusviraston normien mukaisesti sekä ilmoitettu myrkytystietokeskukseen. He voivat antaa neuvoja, jos tarvitset apua. Soita 112 hätätapauksessa, muissa tapauksissa Myrkytystietokeskukseen (09) 471 977 (avoinna ympäri vuorokauden).

Haluatko lisätietoa uima-altaan desinfioivista kemikaaleista? Ota yhteyttä!