Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Muut kemikaalit

Näihin kuuluvat Apusuodos ja Flokkausaine saostamaan, eli hiutaloittamaan mm. rautaa ja parantamaan siten suodatusta, sekä Klooribalanssi suojamaan vapaan kloorin hajottamista.

Apusuodos

Käytetään hiekkasuodattimen kanssa parantamaan suodatuksen tehoa saostamalla ja sitomalla raudan ja mineraalin hiukkaset suuremmiksi hiutaleiksi, jotka jäävät suodattimen hiekkapetiin.

Annostus: 50–100 g jauhetta per 10 m3 allasvettä tarpeen vaatiessa suodattimen käydessä. Kun vesi on kirkastunut, vastavirtahuuhdellaan suodatin ja tarkistetaan veden pH. Voidaan käyttää myös ohittaen hiekkasuodatin seuraavalla tavalla: Nosta vedentaso maksimiin altaassa, tarkista pH-arvo ja korjaa tarvittaessa. Tee shokkiklooraus ja anna seistä vuorokauden. Liuota apusuodos (200 g per 10 m3 allasvettä) lämpimään veteen. Sulje puhdistuslaite ja levitä sen jälkeen sekoitus allasveteen. Anna seistä vielä yhden vuorokauden. Poista mahdolliset pohjaan kerääntyneet “saostumahiutaleet” pohjaimurilla. Muista laittaa hiekkasuodattimen monitieventtiili “Waste”-asentoon, jolloin saostumat menevät suoraan viemäriin.

Super-Flokki (Super-Flock)

Sisältö: Flokkaustyynyt hiekkasuodattimelle. Parantaa suodatuksen tehoa saostamalla ja sitomalla raudan ja mineraalin hiukkaset suuremmiksi hiutaleiksi, jotka jäävät suodattimen hiekkapetiin.

Annostus: 1–2 kertaa kuukaudessa kirkkaan allasveden säilyttämiseksi tai tarvittaessa. Jos altaaseen lisätään rauta- ja mineraalipitoista vettä, asetetaan flokkaustyyny pintaventtiilin sihtikoriin (ennen kloorausta), vastavirtahuuhtele hiekkasuodatin muutaman päivän päästä.

Klooribalanssi (Klorbalans)

Sisältö: Jauhemainen klooristabilaattori, joka suojaa Päiväklooria (kalsiumhypokloriittia) auringon UV-säteiden hajottamiselta.

Annostus: 300–500 g / 10 m3. Lisää ainoastaan uudelleen täytettyyn veteen. Klooribalanssi ei haihdu eikä hajoa, joten yliannostelu voi aiheuttaa ns. kloorilukon.

Haluatko lisätietoa uima-altaissa käytettävistä kemikaaleista? Ota yhteyttä!