Finnoonlaaksontie 7, 02270 Espoo | Puh. +358 (0) 9 6844 700
TAI +358 (0) 40 5439828 | myynti@vesilaite.fi

Pikaopas uima-altaille 10–100 m3

  • Mittaa ensin pH-arvo, jonka tulisi olla 7,2–7,6.
  • Tarvittaessa säädä pH, jotta kloorin vaikutus olisi parhaimmillaan.
  • Klooriarvon tulee olla 1–3 ppm vapaata klooria. Arvo voi tilapäisesti olla korkeampi heti annostelun jälkeen.
  • Aseta klooria jauheena tai tablettina pintaventtiilin sihtikoriin tuotteen annosteluohjeiden mukaisesti. Vedenkierron tulee olla säännöllisesti käytössä.
  • Jos allasta käytetään paljon, vesi on sameaa tai seinämät liukkaat, tee shokkikäsittely ja annostele noin 150 g (1,5 dl) Swimklor-, Pikakloori-, Snabbklor- tai Actioshock-tuotetta per 10 m3 vettä.

Mittaa pH-arvo ja klooripitoisuus viikoittain testipakkauksen avulla. Säädä pH-arvoa tarvittaessa ennen kloorausta. Kloori ei vaikuta virheellisellä pH-arvolla. Veden desinfioinnin tulee olla säännöllistä bakteerien ja levien esiintymisen estämiseksi. Tavallisin ja tehokkain aine on kloori, mutta myös muita desinfiointiaineita voidaan käyttää. Lue lisää tästä jäljempänä oppaassa.

Tehotabletti 4 on yleisin ja miellyttävin käyttää sisäuima-altaissa. Sitä on saatavilla suurina 200 gramman tabletteina (”kloorikiekkoina”). Ulkoaltaissa vastaavasti voit käyttää Pitkävaikitteisia kloorikiekkoja tai Multiklor kiekkoja.

Runsas altaan käyttö ja korkeampi veden lämpötila kuluttavat enemmän klooria. Lisää annostusta ja suorita tarkistusmittaus. Jos vesi on sameaa ja altaan seinät liukkaat, tarvitaan shokkikloorausta. Annostele Swinkloria 150–200 g per 10 m3. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää esim. Pikaklooria sama määrä. Annostele pieni määrä, maks. 100 g (noin 1 dl) pintaventtiilin sihtikoriin vedenkierron ollessa päällä ja levitä loput kloorista altaaseen. Kloori suositellaan liuottamaan lämpimään veteen suuressa ämpärissä ja levittämään sitten altaaseen. Altaan tulee olla avoinna ja allaskatteen täysin poissa vähintään 30 min shokkikloorauksen jälkeen.

Swimkloria voidaan annostella myös suoraan lämpimään allasveteen, jos kunnollinen sekoittuminen varmistetaan. Huomioi, että pohjaan jääneet kokkareet voivat aiheuttaa allasmuovin (lainerin) vaalenemista.

HUOM! Käsittele aina klooria varovasti, sillä se on voimakkaasti syövyttävää. Varo silmiä, ihoa ja vaatteita.